Fix Smadret PS4-controller

Published on Fri Jun 01 2018

Denne artikel beskriver kort hvordan førstegeneration PS4 Dualshock 4-controllere er gået i stykker og hvordan jeg fandt et hurtigt nemt fix til dette.

Som de fleste andre førstegeneration PS4 Dualshock 4-controller er mine også gået i stykker. De kan stadig bruges, men det gummi der sidder på de to thumbsticks er skraldet af. Det går klart værst ud over den venstre stick, og på den ene af mine controllere er gummiet helt væk.

Det er (næsten) ikke til at holde ud at spille med – så snart gummiet begynder at krakkelere bliver det gradvist mere svært at spille med, specielt over længere perioder (svedige hænder osv.).

Her er et billede af den ene controller – den der er mindst medtaget…

Sony har senere lavet en V2 af controlleren, der ikke har problemet med gummiet der falder af. En ny controller har dog en startpris på omkring 400 DKK – så man køber ikke bare en ny uden grund. Desuden virker det ikke så smart at man skal købe en helt ny controller, for at få thumbsticks der kan bruges.

Den anden dag faldt jeg over et sæt erstatningsknapper hos Coolshop – lavet/leveret af ZedLabz. Jeg valgte at købe det her – min controller er sort, og jeg tænkte at den kunne komme til at se super cool ud med grønne knapper!

HEADS UP: Det viste sig dog at jeg havde overset at netop det sæt var til V2 af controlleren – jeg skulle i stedet ha’ købt eksempelvis den her. Forskellen på de to er ikke stor – men det betyder at multitouch pad og shoulder buttons ikke passer på min controller. Det er til at leve med.

Det er super let at skille en Dualshock 4 ad. Der sidder fire skruer på undersiden. Når de er fjernet kan bagcoveret fjernes – husk at fjerne det lille fladkabel der forbinder lys-striben for forsiden af controlleren med elektronikken i controlleren. Det kan tages ud af sin sokkel med små fingre, eller en pincet!

Batteriet skal også frakobles og fjernes, og multitouch pad sidder ligeledes med fladkabel. Når disse er frakoblet kan IC board stille og roligt løftes af – hvilket giver adgang til knapperne. Knapperne er blot plastik der ligger bag de trykfølsomme membraner. De to thumbsticks sidder presset over hvert deres plastikpæl (pæl er måske en overdrivelse).

Her er det færdige resultat – jeg er selv godt tilfreds!

Bemærk: Hvis man kun ønsker nye _thumbsticks_ kan man nøjes med at købe disse.

P.S.: Som det måske ses af det oprindelige billede af controlleren var den faktisk også ret beskidt. Når man alligevel har pillet den fra hinanden kan man lige så godt vaske den – de fleste stykker (front og bag) er blot plastik. Jeg vaskede dem under vandhanen, med en smule sæbe, og tørede dem efterfølgende godt af og tørede/rensede efter med vatpind(e).